Wednesday, 7 September 2011

Bagaimana Awek 44kg Ni Menjuarai Makan 183 Kepak Ayam!



Nak sembang pasal makan plak! Ahad lalu kat Washington, AS... Memang gampang tol ada sorang awek ni berat dah la cuma 44kg , tinggi 165cm jer! Tapi mampu menewaskan peserta2 lelaki yang sumpah badan 2,3x ganda lagi besar dari dia! hahaha.. Nama pompuan ni adalah Sonya Thomas. Yang pasti dia dah buat rekod dengan makan selaju 12 minit pada pertandingan ni!!Dia dulu pernah menjuarai beberapa pertandingan memakan hot dog dan sepanjang hidup dia dah pernah mencatat 38 rekod dalam pertandingan makan di dunia. Dan kalini sekali lagi dia berjaya lagi dalam pertandingan makan kepak ayam kat Festival Kepak Ayam Kebangsaan Buffalo di bandar raya New York.. Rekod beliau sebelum ini adalah makan kepak ayam sebanyak 181, kini dah meningkat sikit naek 183! haha ni video dia.. Jom tengok cara bagaimana dia makan k! 







Sonya Thomas, 43 (awek ke? koi3~), yang merupakan seorang pengurus restoran makanan segera Burger King menerima gelaran Black Widow kerana kebolehannya menewaskan peserta lelaki dalam pertandingan makan!! Thomas mendapat hadiah wang tunai AS$1,500 (RM4,477) kerana menjuarai pertandingan tahunan tersebut manakala naib johan menerima wang tunai AS$750 (RM2,238) dan tempat ketiga mendapat AS$300 (RM895). Tahniahla walaupun ko makan sungguh gejoloh hohoho~ Emmm ada orang cakap aku, lelaki ni xboleh makan kepak ayam banyak sangat, takut dapat anak lembut kot. Xtahula betul ke x! yang pasti yang juara pertandingan ini adalah PEREMPUAN! Kesimpulanya, Jangan ingat orang kurus tu xmakan banyak, dan belum tentu orang yang gemuk tu boleh makan dengan makanan yang banyak...... ngeh3!!!

psssst: Makan 10 kepak ayam pon belum tentu aku dapat habiskan~ haha :p

7 comments:

syrupmasin said...

style lah..hebat kot :D

fiq. said...

bg kt penduduk2 somalia pon xpe =[

Tak Yah Uji Akal said...

tahu xape wahai fiq dan syrupmasin~ :) kekeke..

teynteyn the doll said...

bela hantu raya ni..hahaha

Tak Yah Uji Akal said...

haha tenyteyn! jangan nak pengaruh citer momok sangat weyh! haha~

alepridz said...

pakcik.... ada baldi tak?

nak terkeluar dah ni...

uwekkkkkkkkkk~!!

RinsyaRyc said...

hohoho.. Best gila dpt mkn camtu..

http://bulatmata.blogspot.com/