Saturday, 10 September 2011

Lirik Lagu Apa Dah Jadi - Cerekarama Oh Haram


Malam semalam aku tengok bola kat TV, apasal tah bola smlm sangat bosan ahaks~ tengah bosan2 tgk bola tu lah aku xtahu camane aku boleh tertukar channel tengok citer ni kat TV3. Dah bape tahun xlayan cerekarama tiba2 terlayan wahaha., Tajuk citer ni Oh Haram!!Adakah aku tengok sebab Rita Rudaini? Ataupun sebab Aqashah? :p Sebab sebelum ni aku tengok satu filem kat Astro, Aqashah jd V3: Samseng Jalanan haha..Tiba2 malamtu jadi alim bepserban plak kui3.. Maka aku layanlah sampai habes citer ni~ ending dia siap ada lagu camni lagi:



Apa dah jadi......2x 
orang lah islam dizaman it.
 apadah jadi......2x.
 Islam sekarang dek hukum sendiri, 
apa dah jadi. masyaallah. 
orang yang jahil pon nak berpuasa. 
apalagi yg usaha..nak kumpul pahala merata.
 puasa sehari bagailah nak gila.
 tapi sayang bila berbuka. 
penuh juadah satu meja. 
perut kenyang terus terlena~

Psssst: Macam2 citer skrg ni labuuuuuuuu~

5 comments:

Scarlett O'Hara said...

Tengok jugak tapi bukan tertengok, sengaja tengok sebab Eirma Fatimah promote kat FB.Tak sangka Aqasha boleh berubah jadi alim ye.Cerita yang bagus tapi malangnya saya yang tak bagus sebab tertidur sebelum citer tu abis. =)

Biru Violet88 said...

sy p0n tgok cete nie...
mak sy teringin nk tgok, xsmpi spruh cete dh tdo...
cete nie best...byk yg btul jdik kt zman skg...
cuma cara smpai dakwah ustz aqasha tu je pelik ckit tu yg org mcm xleh nk terima...direct to the point...hihihihi
tahniah gak kat aqasha sbb bru dpt baby...hihihi

miratun madihah said...

best ke cerita ni? huwaaaaaaaa takde tv

khairul said...

x sempat nk tgk..best ka ?

sweet_me said...

best2..aku tgk citer ni..hehehe..sampai abis tapi ending die mcm tergantung la..tak brape puas hati..huhuhu..