Thursday, 18 August 2011

11 Fakta SALAH dari Game ANGRY BIRDS!!

Haaa entri kalini nak citer pasal ANGRY BIRDS!


Angry Birds xdiakui memang salah satu fenomena game yg best buat masa kini~
Xkira la korg pernah maen versi lama ke versi Rio ke..tp sume game ni tetap best walaupun main di henpon ke komputer ke dan lain2! Ada yang gian maen ni sampai jadi insomnia..



Antara sebab bestnya game ni adalah kita boleh ulang beratus2 kali selagi kita rajin nak main ni walaupun level yg kita main tu dah kalah. Entri kalini saja nak cari point utk part2 tak logik dan menyalahi undang2 takyahujiakal yang nak didedahkan:


1) Kebanyakkan MUSUHNYA suka mengecat kulitnya dengan jayanya. Hakikatnya sejak bila babi2 didunia ni jadi peminat Green Goblin? 

2) Babi mencuri telur burung menggunakan apa? ( tangan pun xada xkan pakai hidung? )

3) Kebanyakkan babi dalam game ini menyukai telur, tapi xpernah nampak kat mana mereka menyimpanya.

4) Xkiralah Burung2 atau Babi kecik dan Babi besar kesemuanya xberkaki~ (sebabtu mereka xberjalan?)

5) Tujuan utama game ni adalah nak menyelamatkan telur burung tapi Burung Putih berfungsi sebagai membuang lagi telur demi menghancurkan kubu babi~



6) Sah..Pembuat soalan fizik ni memang peminat Angry Birds, tapi pelajarnya lagi sangat2 meminati jika dapat soalan camni!!!

7) Anda xakan gelak atau memaki diri sendiri jika anda terlastik burung ke belakang~ Tuiihh...

8) Anda xrasa bangga dapat scores 3BINTANG walaupun membuat percubaan sekali~: 


9) Sejak bila babi belajar jadi engineer dengan menyusun kubu2nya menggunakan kayu, batu dan bongkah ais dengan cantiknya? 



10) Anda mungkin xakan makan cupcake kaler hijau ni walaupun ia nya halal~




11) Apa akan jadi kalau babi yg marah?? Jadilah ANGRY PIG macam ni:  



Hohoho Tak Yah Uji Burung~ Semua Burung Ada Hak Dia la woiii!! :P













9 comments:

Allya Syahirah Riff said...

hahaha. lawak sangat :)
even minat tapi takpe hlg stres!

babi hijo tu sedot telur guna hidong dia yg besau tu!

Syafiqa said...

Singgah dr fb blogger uthm :D haha memang nak tergelak, btw pasal burung yg bersambung tu? macam mana lak, tapi it's a fun game :D ce tengok kat youtube, yang kat barca kalau tak silap, diorang dirikan yang real punya, besttt real angry bird, btw salam ramadhan

Dunia Landax said...

huhu..vavi takde kaki kan comel..haha..kalau x asik menyondoi je..haha...


p/s:landax fail sikit bab men nate ni T_T

Tak Yah Uji Akal said...

Allya: haha macamane ko tau dia sedut pakai hidung? boleh kena resdung wooo sedut2 ni kui3~

Syafiqa: haha yg pasal bersambung tu malas nk wat fakta..sbb fake sgt koi3~ haha utube pn byk gk org wat video2 ni..tp tak sure mane official ahaks~

Tak Yah Uji Akal said...

landax: haha cam tau2 je dia xnyondol? abes fungsi hidung die? kekekeke... xpe2//bole mahirkan selalu..

AmyZana said...

hahaha ! ANgry Pig ? itu yg tak boleh blah tu XD

fairuz said...

haha buduss

Nyamuk Terbang said...

satu lg sejak bila babi dkt dunia ad wrna hijau

baca dan senyum said...

angry pig yang tak boleh tahan tu, nice! haha