Tuesday, 23 August 2011

Antara Setan2 Yang Tak Dibelenggu Time Ramadhan!



Diam tak diam, kita tinggal beberapa hari lagi nak berpuasa. Pantas sekali Ramadhan hampir berlalu. Apakah Ramadhan kita kali ini lebih baik dari sebelumnya? Syawal sudahpun medekati kita. Setan plak sedang bercountdown utk dilepaskan. Ada manusia yang takut bila setan dah nak dibebaskan, ada yang sebaliknya. Tapi rupa2nya, terdapat jugak setan2 yang xdibelenggu pada Ramadhan kali ini! Siapa dia setan dimaksudkan itu? Mari kita lihat wajah dan golongan dia:

1) Manchester United


Manchester United. Hmmmm aku ingat bila time Ramadhan. Setan kat logo ni makin pupus, rupanya makin berlambak pakai dan tengok match dia! wahaha..yang xboleh blah, siap kali ada game dan selepas game, penuh news feed pasal Manutd antaranya " Xsabar betol nak tgk game Manutd ni. GGMU <3 ",, " Yeahh player muda ternyata lebih bagus. Tahniah menang 3-0 Spurs" dan macam2 lagi.. Xsangka setan merah ni semakin kuat kan bila Ramadhan muncul. 


ii) iSetan
                                            

Pehhhh ini setan memang cool. Sebab apa cool? sebab setan ni sentiasa lepak ditempat sejuk macam tempat berhawa dingin. Barangan yang dijual sangatlah mencuci mata bagi mereka yang berkemampuan. Ini setan jugak menyebabkan ramai manusia lalai buang masa pergi lama2! haha.. yang xleh blah siap sempat mengutuk diri sendiri. SayaSETAN wahaha...papepun bulan Ramadhan tetap xtutup tempat ni! haha

iii) Seth Tan

Mak aiii.. Aku ingat fenomena citer ni dah habis la sebelum Ramadhan tu. Tapi masih keluar lagi siaran ulangan dia kat TV3 pepagi bute! Xpun ada yang tengok pon masih termiss2 gak, sempat layan kat Tonton ataupun Youtube.. haha adoiii macam2 la.. Ini Seth Tan pon salah satu yang terlepas dalam Ramadhan ni dari watak Nora Elena. Aku jujur aku xpernah langsung layan citer ni. Tapi disebabkan nama dia sesuatu yang unik! aku mengiyakan ajelah , sebab dia tergolong dalam entri ni haha~ 

iv) Lagenda Budak SETAN



Ohh kepada peminat yang suka cerita ni memang angau dan meleleh air mata mendengar ikutan citer ni ( yeke?) sobsobs~ Xkira lah betul ke x, tapi cerita pun telah menjadi wowww masa mula difilemkan yg diadaptasi dari novel. Sekarang pe susah, drama dia pun dah ada kat Astro Prima. mmg budak SETAN tol lah! kui3~


Ohhh dimana2pun ada SETAN. Tanpa mengira bulan dan waktu, nama ia tetap muncul dimana2 dan menjadi sebutan ramai! walaupapepun, SYAITAN (sebutan betul) yang sebenar2nya lah yang diikat akan muncul Syawal ni hehehe, Xtahula muncul godaan apa pulak yang lebih dahsyat kepada manusia lepasni~


pssst: Manusia Countdown nak raya, Syaitan Countdown nak bebas! :p

5 comments:

liyanalalala said...

ahaha..
seth tan pun terbabit jugak ke...

Tak Yah Uji Akal said...

haha seth tan bukan ke? koi3

El said...

man U tu setan murtad. tu yang tak kena kurung tu. haha

Cik Siti Aziz said...

ahaha..betol tu

Tak Yah Uji Akal said...

haha jangan ingat setan takdak pose2 ni! kekeke