Thursday, 18 August 2011

David Villa menghina Islam - Mesut Ozil




Pagi tadi tengah aku bersahur, sempat lah melayan jap game second leg Barcelona vs Real Madrid (Barca menang 3-2) memang best lah game ni, xkurang hebatnya Real sekarang dah boleh gak la fight2 possesion dengan Barca.. Apa yang xbestnya game ni adalah insiden kurang menarik pada minit2 akhir dimana ada aksi WWE (sembang lebih sambil tolak menolak) antara player2.. Yang aku dapat tahu la dari sumber berita luar, penyerang Barcelona David Villa  telah mengeluarkan kata2 yang menghina islam terhadap Mesut Ozil sehingga berlaku pertempuran yang menyebabkan Ozil berang dan dilayang kad merah (sebelum ini Marcelo kena kad merah selepas membentes Fabregas).  
Lihat ini kalau nak tahu camane ----- > ( Insiden Pergaduhan!)


Kata Mesut Ozil: I was defending my religion, because David Villa insulting Islam! – Mesut Ozil

Tindakan bodoh David Villa ni aku rasa melampau kot, xperlu la nak kaitkan sukan dengan menghina agama~ lari kot dari bidang ko masuk ni.. nama je star, player profesional, gaji beribu2 seminggu, tapi akal takde dan xpernah pikir panjang. xpasal2 nama ko tersenarai dalam lingkungan Tak Yah Uji Akal. Tengok Muka Tahu. Bodoh~ Aku sure ramai makin boikot Villa lepasni. Sumber lain juga menyebut, yang Fabregas menganjing la pengurus lamanya, Arsene Wenger, tak sampai 48 jam masuk Barcelona dah dapat piala ( berbanding Arsenal dah 6 tahun tanpa menang pape piala). Walaupun aku suka tgk gaya permainan Barcelona, tp sejak akhir2 ni player2 mereka semakin ego dan berlagak. Berita pasal gosip ni boleh tengok banyak kat google. Betul atau tidak wallahualam~ kalau betul Villa benar buat sedemikian, semoga dia diberikan  hidayah dan meminta maaf. koi3~

7 comments:

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

islam di hina di mana2 ..ayuh bangkit!!!

Meera Dumeera said...

Astarghfirullah...Agak tidak masuk akal dan sungguh dangkal..Kenapa nak kaitkan sukan dengan agama?

El said...

aku memang tak suka david villa awal-awal lagi...tp bila dia dah main agama ni yg nak bg dia makan penampar je

Tak Yah Uji Akal said...

nak lebih perkembangan pasal berita ni..cari kat google~ bersepah citer pasal ni haha..

Muhayat Ajwad said...

memang bersepah berita. tapi belum boleh nak percaya lagi. 50-50 orang cakap. haha

Mohd Ballack said...

yg hina2 islam ni terpngruh ngn media baratlah. kata islam ni terrorist la, mcm2la...

PATRAQUE said...

melampau la neh~