Saturday, 20 August 2011

Agensi Angkasa Negara ( ANGKASA) menafikan Bulan Kelilingi Kaabah~

Petikan menarik yang diambil dari Kosmo~ Terimakasih!
Yup..hohoho 20/8/2011 pakcik pun ada menerima msg dari seorang kawan pepagi buta..
Cerita pasal benda ni gak, dalam msg yg aku dapat tu bertulis:

" Drp Dato Mazlan astrology. Tonight at 3.25a.m Mecca time the moon will circle around the Kaabah this will have an effect on the sky, The Sky will have blue light. This will be the time of acceptance of prayers. This is happening after ten million years. Pls inform everybody by passing this. 3.25a.m Mecca Time. Singapore time will be 8.25a.m. So is Malaysia Barat. Let us perform Solat Sunat Dhuha. "

Emm so. berapa ramai daripada anda yang dapat msg macamni?
siapa pengirimnya? jeng3...

7 comments:

RIMA DANIA said...

mula2 baca tu tertanya2 jugak dato mazlan mana pulak neh huhu kurang pengetahuan am kejap.. pastu dah abes baca mesej tu terpikir jap.. sape yg kat malaysia beribadat pada jam 8.25pg diterima segala amalan huhuhu... ape kebenda ntah..mujur saja ayah sy menetap kat jeddah yg dah dekat dengan mekah...sy tgk kat webcam ayah relax lepak kat rumah.. takde perkara ajaib pon berlaku.. ishh...anti betul mesej2 tak berasas ni...

Meera Dumeera said...

Meera pun dapat mesej macam ni 2x...Terfikir gak betul ker ni? Bunyi macam betul.Terfikir dh nak send kat member tp bila baca balik something fishy about that message. Jd meera pun memutuskn x nak mhantar dan mbiarkan je msej tu sblum tahu kebenarannya. Part plek bila dari bhasa inggeris tiba2x dia jadi malaysia barat..?Err? knp yang ni bm pula?


Wallahulam sape lah yang hantar msej macam tu

Tak Yah Uji Akal said...

betul tu rima..paling pelik siapa org yg pertama yg rajin buat certia tanpa bukti ni kan..yg xleh blah siap mintak sebar2 lagi..haha~

RIMA DANIA said...

hehehe konklusi nya jangan cepat percaya (^^,)

Tak Yah Uji Akal said...

meera: haha kalau percaya bulat2..memang membulat la badan lagi 2,3minggu ni~ koi3
rima: kedua..jangan bazirkan kredit,,lebih baek kol yg tersyg~ ngeh3

cik sue ;) said...

saje jer kot tu. nak suh smayang dhuha la gamaknye. xdpt pun msg cmtu.

fairuz said...

aku tak dapat punn~~