Saturday, 20 August 2011

Kandungan Rokok Facebook!!


Entry kalini adalah pasal rokok~
Rokok bukan sahaja dihisap oleh golongan lelaki, malah sebilangan perempuan pun semakin bertambah tanpa mengira usia pangkat darjat dan harta. Ramai sudah tahu yang rokok adalah sangat merbahaya, bukan sahaja kepada penghisapnya, malah orang sekeliling mengalami risiko yang lebih bahaya!! Disini pakcik akan menceritakan kandungan yang terdapat didalam rokok facebook:




(lihat pengertian dari kiri ke kanan jenis2 kandungan rokok ini )



IN RELATIONSHIP:
Kandungan ini terdapat sejenis bahan kimia dimana dua hati bercantum menjadi satu. Lebih parah lagi ia melibatkan hubungan sejenis yang mengakibatkan banyak perkara mudarat berlaku. Contoh " Abu in relationship with Samad". Kandungan ini sesuai bagi perokok yang mabuk bercinta dan angau sehingga gedik2 di wall FB masing2. Kesan daripada menghisap ini, bukan saja menjadi perhatian kawan untuk LIKE dan KOMEN malah menjadi perbualan cakap2 belakang tentang hubungan2 ini. Apabila racun is now single muncul mulalah sedih2 bersama kawan2 yang dulunya tergedik2 bila sedang berpasangan, kawan pun dilupakan.koi3~

NOW FRIENDS:
Kandungan ini terdapat sejenis bahan bernama ikatan. Persahabatan bermula bukan sekadar dari sedara mara mahupun sahabat lama, malah terdapat juga men'add artis2, ahli sukan dan lain2. Kandungan ini menjadi parah jika terdapat penyakit kaki ADD sesuka hati mereka nak ( asal muka cantik dan hensem tapi xkenal), kandungan ini sangat bahaya jika anda add orang xkenal dan kebetulan orang yang anda add tu adalah seorang yg kaki stalker,kaki fitnah,mencuri privacy apetah lagi menghacker. Dan kesan penyakit ini bertambah parah jika orang yang dia nak add tapi x di approve2 sampai skrg~

COMMENT:
Biasa penghisap ni kaki mengomen orang yang mereka NAK dan sama kepala SAHAJA samada di wall post atau di status. Penyakit comment ni kadang2 menjadi parah apabila terbawak2 dengan komen yg mengarut dan xmembawa makna apabila dah terlalu panjang ( biasa lebih 30 komen dalam satu post). Komen yg tiada gelak buat2 seperti "haha hehe" akan kurang dilayan kerana dianggap emo dan serius. Kesan daripada kekurangan anda komen sebelum ni sbb pemalas jugak bakal mengakibatkan status anda tak popular utk org komen siap kali mengpost sesuatu (melainkan anda mmg market + popular aghhhh) Racun yang terdapat dikomen ni lebih tajam daripada lidah. Keyboard Warrior sangat pandai bebual berbanding melakukanya~

LINK:
Link biasa didapati kepada mereka yang muka berpenyakit nak semua orang tahu apa yang dia buat. Tak percaya? lihatlah sendiri apa penyakit yg rakan anda buat bila dah baca smtg dari BLOG, YOUTUBE, BERITA, mesti nak dipost di wall utk kawan2 lain bukak apa yang dia pernah bukak. Harapan ini bertambah sakit apabila link yang dipost, takde sorang pun kawan nak respon. Ini lumrah lah oi kekeke~

FAN ( LIKE)
Fan untuk like adalah bahan kimia dimana pantang nampak ayat bes sikit dari sesuatu PAGE. sikit2 nak like. kadang2 lebih 30 page di like dalam sehari. kawan2 tengok dah malas nak cakap, karang tegur kena remove fren plak~ ahaks paling normal mereka yg gian kpd penyakit ini, akan selalu komen dgn berkaler biru. biar orang tahu betapa apa yang dia komen tu tersirat makna yang dicakap~ perokok akan mencari rokok jenis jika terdapat movie2 baru atau rancangan2 komedi yang best ayat utk di LIKE.



Kesimpulan : Papepun Jangan Berhenti Sebelum terlambat... Biar Xberhenti Janji Xmenyalahgunakan. Amaran dari Kerajaan Pakcik. Facebook membahayakan Rokok~

3 comments:

Anonymous said...

pakcik buat lucu ka....tp asal x jadi ek....haha....gurau2...pakcik the rockers....gempak doe...

Cik Bell said...

hahhhahaa..lawak betul...

Tak Yah Uji Akal said...

kandungan rokok ni bahaya..jadi xbole nak lawak~ bahayakan kesihatan..koi3